Zines

Zines zijn korte politieke teksten, in het Nederlands heten ze ook wel pamfletten. Zines zijn een belangrijke bron van inspiratie, vernieuwing en kritiek in de anarchistische politieke traditie. De inhoud kan enorm variëren, van een theoretische verhandeling tot een praktische gids of liefst nog een combinatie van beide.
In onze bibliotheek kun je een selectie van zines vinden die ons persoonlijk aanspreekt en waarvan wij vinden dat meer mensen die gelezen moeten hebben. Je kan de zines in de bibliotheek zelf downloaden om thuis te printen, maar uiteraard kan je ze ook bij ons bestellen. Dit doe je door een mail te sturen via ons contactformulier met hoeveel je er wilt van elke titel (minimaal tien stuks in totaal). Ook kun je onze stand opzoeken bij de vele politieke festivals die wij elk jaar aandoen, daar zullen we deze wisselende selectie ook meenemen.

Wij hebben bijna geen van de zines die wij aanbieden zelf geschreven, maar hebben ze slechts van het internet geplukt. Zoek je een onderwerp maar kan je het niet vinden in onze bibliotheek?
Enkele goede sites zijn: the Anarchist library, Sprout distro.