Over ons & disclaimer

Waar strijdt Paper Jam tegen?

Paper Jam is een collectief dat print voor activisten die proberen de wereld een betere plek te maken: dat wil zeggen dat wij strijden tegen het kapitalistisch globale imperium, seksisme, racisme, witte superioriteit, cis-hetero-patriarchale onderdrukking, uitsluiting van groepen mensen op basis van hun fysieke of mentale capaciteiten en ecocide.

Wat doen Wij?

Paper Jam kunnen printen op verschillende soorten papier en papierformaten. Wij kunnen ook boeken printen en binden. Wij werken op een donatiebasis zodat iedereen zelf kan bepalen wat ze kunnen missen. We hopen altijd dat initiatieven met meer geld meer kunnen doneren. Op deze manier kunnen wij initiatieven met minder geld blijven ondersteunen in het verspreiden van hun materiaal. Bij dat hopen we een bijdrage te leveren aan de activistische beweging.

Waar staat Paper Jam voor?

Paper Jam zag de noodzaak van een meer op infrastructuur georiënteerde manier van beweging bouwen, enfin, hier zijn we dan. Wat we hopen te doen is verschillende strijden verbinden. Er zijn gigantische hoeveelheden toffe mensen en organisaties die werken aan enorme hoeveelheden kleine projecten, zonder enige relatie of communicatie tussen elkaar. We willen een knooppunt van de beweging zijn; mensen en strijden verbinden en de revolutie bouwen. We hebben allemaal verschillende capaciteiten, verschillende middelen. We moeten beginnen samen te werken: er is een zeer duidelijke vijand daarbuiten. Laten we hun wereld vernietigen en de onze opbouwen.  We denken dat we collectief de wereld een prachtige plek kunnen maken. Laten we beginnen met posters verspreiden. We zijn niet non-commercieel, geen NGO, we zijn antikapitalisten! Dat is waarom we flexibel zijn in de gevraagde donaties, dat is waarom je ons op het laatste moment kan bellen om toch nog flyers te hebben tijdens die actie.

We zijn slechts kameraden die kameraden willen helpen. Daarom hebben we ook jouw hulp nodig. Zonder jouw ideeën zijn we niets, geen wederzijdse ondersteuning zonder het wederzijdse.

Hoe is het begonnen?

Paper Jam is een groep vrienden en kameraden die ontevreden waren over het gebrek aan infrastructuur in de revolutionaire beweging. We komen uit verschillende richtingen van de beweging en zijn daar ook nog steeds in actief. Daardoor weten we uit ervaring dat niets zo irritant is als ideeën hebben, maar niet de middelen of ondersteuning om ze effectief te kunnen verspreiden.
Bijvoorbeeld stiekem pamfletten printen om je baas omver te werpen na werktijden terwijl je wanhopig probeert niet betrapt te worden, uitgeschreeuwd worden door professoren op de universiteit omdat je “hun printer” gebruikt of  een torenhoge rekening bij een printshop moeten betalen terwijl je alleen maar paperjams kreeg.

In den beginne verzorgden we voor nabije activisten, vrienden, studenten, etc. Langzaamaan zijn we meer organisaties aan het benaderen. We zijn altijd op zoek naar manieren om nog beter onze infrastructurele taak uit te voeren en de revolutionaire strijd te ondersteunen. We willen graag jouw ideeën hierover horen. Als er diensten zijn die je nog mist, laat het ons dan alsjeblieft weten. We bestaan om strijd te ondersteunen en versterken dus we willen ook geleid worden door de behoeften van onze kameraden. We onderzoeken bijvoorbeeld momenteel het printen van stickers en werken aan het regelen van een A0-printer. Ja, A0, zeker. Hoe dan ook, als je ideëen hebt laat ze weten!

Hoe kan je helpen?

Door al je propaganda en revolutionaire prullaria bij ons te bestellen, door ons uit te nodigen op je evenement zodat we onze verzameling radicale brochures, stickers en buttons kunnen verspreiden. We werken ook aan vertalingen van teksten (vooral Engels naar Nederlands en vice versa) als je daar bij wilt helpen laat het dan weten. Tenslotte: als je een technicus bent of er één kent (hoe printerrelevanter des te beter) dan willen we graag van je horen aangezien we bij de technische problemen waar we vaak tegenaanlopen altijd wel een helpende hand kunnen gebruiken.

Wij zijn Paper Jam.
Leuk je te ontmoeten.

 

 


disclaimer:

Wat mensen doen met het materiaal dat Paper Jam produceerd is geheel aan die mensen. Paper Jam keurt iedere vorm van illegale verspreiding af en verzoekt iedereen dringend om niet wild te plakken, daar te flyeren waar dat niet is toegestaan of anderzijds dingen te doen met materiaal geproduceerd door Paper Jam die niet toegestaan zijn door het Koninkrijk der Nederlanden.

Als je via het contactformulier informatie naar ons stuurt, zal dit door de Akismet server van het bedrijf Automattic gecontrolleerd worden op spamgehalte.